dlaczego nie działa obrotomierz?

Temat na forum 'Instalacja elektryczna' rozpoczęty przez motór, Kwiecień 28, 2009.

  1. motór

    motór Guest

    Witam.W R6 nie dzia?a obrotomierz.Wszystkie inne wskazania zegarów dzia?aj?.Jaka jest przyczyna?
     
  2. gregski

    gregski Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2009
    Posty:
    260
    Browary:
    0
    Miasto:
    Costa Dell Sutton
    Motocykl:
    MTS 1100 RED
    U mnie w dukaczu mechanizm odrotowy wskazowki od obrotomierza " lykna " troche wody i od tamtej pory niedziala. Podobno nie da sie tego naprawic trzeba wymienic cala tablice przyzadow.
    Da sie ja przetestowac ale chyba tylko u Yamahy, lub przelozyc do innej R6-stki i zobaczyc czy dziala jesli tak to masz problem z czujnikiem a jesli nie jakas elektroniczna usterka na glownej tablicy zegarow.
     
  3. motór

    motór Guest

    obrotarka

    Dzi?ki.Spróbuje mo?e jaki? kabel nie ??czy.Dzi?ki.
     
  4. Przemo

    Przemo Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2008
    Posty:
    560
    Browary:
    0
    Miasto:
    Jawor k.Legnicy
    Motocykl:
    Alpha Moto Niedaszow
    a ktory to rok R6?
     
  5. bryz

    bryz Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2008
    Posty:
    631
    Browary:
    0
    Miasto:
    daleko
    Motocykl:
    suzuki gsr750 - RAMBO;)
    mi od czasu do czasu wskazowka zatrzymuje sie na samej gorze, dopiero z czasem powoli sie obniza za kazdym odpaleniem RySka
     
  6. Lemon

    Lemon Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    567
    Browary:
    0
    Miasto:
    Southampton/Jaworzno
    Motocykl:
    YAMAHA XVS 1300A MIDNIGHT STAR
    U mnie obrotomierz gasnie jak wlacze swiatla, bez swiatel dziala oki. A i gorne zarowki na zegarach nie dzialaja, moze gdzies zwarcie jest, trzeba bedzie looknac...
     
    #6 Lemon, Lipiec 17, 2009
    Ostatnia edycja: Lipiec 17, 2009
  7. Bigos

    Bigos Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    821
    Browary:
    0
    Miasto:
    London/Lublin/Bochnia
    Motocykl:
    Yamaha FJ1200 3XW, FZS600
    Mog? by? przynajmniej dwie przyczyny nie dzia?aj?cego obrotomierza:
    1. mechanizm wskazówki szlag trafi?,
    2. szlag trafi? po??czenie obrotomierza z czujnikiem
    Nie jestem elektrykiem, wi?c nie chc? za bardzo miesza?, ale generalnie przyda?oby si? rozebra? zegary i zobaczy? co jest grane.
    Co do padni?tych ?arówek w zegarach Triumpha, to prosta sprawa: rozebra? zegary i wymieni? ?arówki :)
     
  8. pawloxx

    pawloxx Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2008
    Posty:
    321
    Browary:
    1
    Miasto:
    Londyn Clapham
    Motocykl:
    Honda Cbr 1100 XX,KAWASAKI ZZR1400
  9. bryz

    bryz Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2008
    Posty:
    631
    Browary:
    0
    Miasto:
    daleko
    Motocykl:
    suzuki gsr750 - RAMBO;)
    a co jak wskazówka sie zacina po przygrzaniu s?oneczka :D mo?e brzmi to dziwnie , ale jak s?o?ce za d?ugo ?wieci w licznik , wtedy mi sie zacina i nie chce opa??
     
  10. adam

    adam Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2008
    Posty:
    328
    Browary:
    0
    Miasto:
    READING
    Motocykl:
    1000RR
    bryz pod wplywem ciepla rozszerza sie metal i wskazowka styka sie z tarcza albo moze i nie to tylko jedna z wielu przyczyn ;) ps a probowalas metody wstrzasowej
     
  11. bryz

    bryz Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2008
    Posty:
    631
    Browary:
    0
    Miasto:
    daleko
    Motocykl:
    suzuki gsr750 - RAMBO;)
    ale na góre sie przesunie , tylko w dó? nie chce spa??, to styka sie z tarcza tylko w tym jednym miejscu ? pó?niej du?o czasu trzeba ?eby normalnie pokazywa?a obroty
    co to za metoda ??
     
  12. Degenerat

    Degenerat Guest

    odpu?? gaz :D
     

Poleć forum