KTM 990 SMT odpala i zaraz gaśnie

Temat na forum 'Serwis, Moj garaż' rozpoczęty przez xedysx1986, Luty 17, 2018.

  1. xedysx1986

    xedysx1986 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Listopad 9, 2016
    Posty:
    60
    Browary:
    12
    Miasto:
    Worcester
    Motocykl:
    KTM 990 SMT
    Witam mam problem z motocyklem KTM 990 SMT

    Coś się zepsuło po tym jak dałem przygazówke na rozgrzanym silniku, nagle silnik zgasł.
    Ponowny rozruch był już niemożliwy ledwie kręcił rozrusznikiem, po naładowaniu akumulatora odpala na chwilę i gaśnie i znów rozruch nie jest możliwy aku musi się naładować. Sprawdziłem świece, przewody, w Tune ECU żadnego błędu, powyciągałem bezpieczniki od świateł, abs itd jednym słowem zbędne przy rozruchu. Moto jak odpali moge przygazować ale i tak zaraz nagle gaśnie.
     
  2. krycek

    krycek Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    1223
    Browary:
    588
    Miasto:
    Londyn TW14
    Motocykl:
    SM
    To ta bateria jest naładowana na jeden rozruch? Dobrze rozumiem?
     
  3. xedysx1986

    xedysx1986 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Listopad 9, 2016
    Posty:
    60
    Browary:
    12
    Miasto:
    Worcester
    Motocykl:
    KTM 990 SMT
    Nie wiem co jest nie tak nawet jak jest wysokie napięcie na aku to moto ma problem z odpaleniem ciężko kręci. Dzień wcześniej palił na dotyk
     
  4. krycek

    krycek Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    1223
    Browary:
    588
    Miasto:
    Londyn TW14
    Motocykl:
    SM
    Wysokie to zn jakie, naładowane to aku jest czy nie?
     
  5. Cefa

    Cefa Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2010
    Posty:
    580
    Browary:
    92
    Miasto:
    Uxbridge
    Motocykl:
    Gelände/Straße 1200 Adventure
    nawet padniety aku ma normalne napiecie tu wazne jest natezenie pradu .
     
  6. krycek

    krycek Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    1223
    Browary:
    588
    Miasto:
    Londyn TW14
    Motocykl:
    SM
    To żeby nie komplikować cefa- chciałem ustalić czy Aku jeszcze żyje, bo jeśli np V spada mocno po pierwszym rozruchu to odrazu wiadomo ze aku padlina. No ale masz racje.
     
  7. xedysx1986

    xedysx1986 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Listopad 9, 2016
    Posty:
    60
    Browary:
    12
    Miasto:
    Worcester
    Motocykl:
    KTM 990 SMT
    Jak kręce rozrusznikiem to światła praktycznie gasną, ledwie kreci. Świece wykręciłem bez kompresji w miarę da się zakręcić tłoki chodzą, bez świec tez da się przepchać na biegu nie jest to dalej łatwe ale się da ze świecami to nawet nie mam co go pchać taka kompresja. V spada po pierwszym rozruchu i czemu tak nagle, wyjechałem się przewietrzyć i w drodze powrotnej moto nagle zgasło jak dałem mu wysokie obroty, na szczescie daleko do domu nie miałem. Oczywiście na postoju nie chciał bym wiedzieć co by sie stało jak by zgasł podczas jazdy.
     
    #7 xedysx1986, Luty 17, 2018
    Ostatnia edycja: Luty 17, 2018
  8. Aroon77

    Aroon77 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Maj 16, 2017
    Posty:
    72
    Browary:
    27
    Miasto:
    Boston
    Motocykl:
    Honda NT700V
    Stan oleju?
    Po mojemu przytarł się, przygazówka nie posłużyła mu
     
  9. krycek

    krycek Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    1223
    Browary:
    588
    Miasto:
    Londyn TW14
    Motocykl:
    SM
    No to aku padlina wtedy - może spróbuj z innym? A światła gasną jak rozrusznik chodzi - oszczędzają prąd na rozruch, to raczej norma
     
  10. xedysx1986

    xedysx1986 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Listopad 9, 2016
    Posty:
    60
    Browary:
    12
    Miasto:
    Worcester
    Motocykl:
    KTM 990 SMT
    Stan oleju dobry, co do światel tak tylko do sprawdzenia normalnie próbowałem z wyciągnietym bezpiecznikiem.
     
  11. krycek

    krycek Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2014
    Posty:
    1223
    Browary:
    588
    Miasto:
    Londyn TW14
    Motocykl:
    SM
    Sprawdź na porządnym aku, z auta ?
     
  12. xedysx1986

    xedysx1986 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Listopad 9, 2016
    Posty:
    60
    Browary:
    12
    Miasto:
    Worcester
    Motocykl:
    KTM 990 SMT
    Dzisiaj już nic nie zrobię jutro bede kombinować, oby nie był zatarty.
     
  13. mazak

    mazak Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2013
    Posty:
    467
    Browary:
    467
    Miasto:
    hastings
    Motocykl:
    honda transalp 700
    odpal z kabli lub innego aku
    podejrzewam ze aku padl i klemy przeczysc
    potem mozemy szukac dalej zanim rozbierzesz pol moto
     
    krycek lubi to.
  14. CezaaR

    CezaaR Trolli pogromca
    Członek Załogi

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2016
    Posty:
    3241
    Browary:
    1236
    Miasto:
    Dziupla w Br☆3
    Motocykl:
    Padlnia
    Klemy mogly zaSNiedziec
     
  15. komarecki

    komarecki Kat Komarków

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2014
    Posty:
    3268
    Browary:
    2568
    Miasto:
    george green
    Motocykl:
    nt700 rmz250 cat.orgia 69 ;-) 0
    A gdy juz odpali nie wydaje nie pokojacych dzwiekow? Zwroccie owage ze
    1. Ciezko go obraca
    2..zaraz gasnie.
    Wiec co ma aku do tego ze po odpaleniu gasnie?
    Ciezko pali bo cos ,,go trzyma"
    Ja nie twierdze ze ci sie to stalo ale w 990 to sie zdaza bo mial tak kumpel i stalo sie po ostrej przygazowce na zimnym silniku.....
    Screenshot_2017-11-25-10-43-09.png
    To zdjecie jest wygooglowane ale u kolegi stalo sie to samo tylko ze on jakos pogonil tym w trase.....i zarznal silnik powstalymi opilkami gdy sruba zezala dekiel od srodka.
    Opisz cos wiecej co sie dzieje.
    --- Post updated ---
    Te gasniecie jest lagodne ....poprzedzone jakims falowaniem obrotow czy nagle go obcina? Blokuje?
     
  16. xedysx1986

    xedysx1986 Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Listopad 9, 2016
    Posty:
    60
    Browary:
    12
    Miasto:
    Worcester
    Motocykl:
    KTM 990 SMT
    Nagle odcina,aku musi byc podłączone na kilka godzin żeby odpalić jak już odpali to zaraz nagle gaśnie ponowny rozruch nie jest możliwy trzeba znów naładować akumulator :( nawet jak się ładuje z godzinę to odpalić nie chce ledwie kręci. Stało sie to po ostrej przygazówce wczesniej palił normalnie. Stan oleju dobry i wymieniany kilka dni temu.
     
  17. komarecki

    komarecki Kat Komarków

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2014
    Posty:
    3268
    Browary:
    2568
    Miasto:
    george green
    Motocykl:
    nt700 rmz250 cat.orgia 69 ;-) 0
    A zobacz czy z wykreconymi swiecami obraca sie bez zaciec , krecac kluczem nie rozrusznikiem..
     
    CezaaR lubi to.
  18. just_me

    just_me Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Marzec 15, 2015
    Posty:
    653
    Browary:
    526
    Miasto:
    West Midlands
    Motocykl:
    najlepszy na swiecie ;)
    Jesli nic mechanicznie nie blokuje,to sprawdź regulator napięcia który prawdopodobnie ma przebicie i wykańcza akumulator
     
    Bartosz i CezaaR lubią to.
  19. komarecki

    komarecki Kat Komarków

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2014
    Posty:
    3268
    Browary:
    2568
    Miasto:
    george green
    Motocykl:
    nt700 rmz250 cat.orgia 69 ;-) 0
    To odlaczyc i zapalic bez ladowania. No tez mozliwe bo to by mysiala by byc pelna.zwora ze aku ma sile obrucic moto a juz zaraz po zapaleniu nie daje rade utrzymac go przy pracy....hmmm no jak by byl na pelnym zwarciu....
     
  20. Cefa

    Cefa Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2010
    Posty:
    580
    Browary:
    92
    Miasto:
    Uxbridge
    Motocykl:
    Gelände/Straße 1200 Adventure
    ten kat napewno ma komputer i jak jest bateria do dupy to niedaje rady
     

Poleć forum

  • O nas

    PolishBikers.com jest internetowym forum skupiającym Polskich Motocyklistów w Wielkiej Brytanii. Istniejemy od 2008 roku i dbamy o to aby nasza strona była przydatnym narzędziem dla motocyklistów do komunikacji, organizowania wyjazdów/zlotów, dzielenia się wiedza na temat zagadnień motocyklowych oraz miejscem do szukania cennych i zarazem przydatnych informacji.
  • Kontakt z Nami

  • Postaw nam browara!

    Administracja ciężko pracuje nad utrzymaniem strony w jak najlepszej formie. Jeżeli doceniasz to co tutaj robimy dla was,możesz postawić nam browara! Dziękujemy i bardzo doceniamy wszystkie dotacje!