Witam forumowiczów i mam zamiar przedstawić wam mój ostatni nabytek na moto.Jest to Interkom Marki Fodsports M1-S W Zgrabnym pudełku znajduje się sam interkom i wszystkie akcesoria potrzebne do uruchomienia urządzenia i zamontowania go do naszego kasku. Jest 2 sposoby montażu opisane w instrukcji z obrazkami(kilka języków polskiego brak) , możemy brakiet montażowy przykleić na taśmę 3m do kasku albo zastosować metalowy klips,montaż wymaga chwili żeby to zrobić odpowiednio i pochować wszystkie kabelki ale nie sprawia problemów jedynie do czego mogę się przyczepić to ilość i jakość taśmy z Velcro do zamontowania słuchawek w kasku. Kask z zamontowanym interkomem Mikrofon na pałąku(jest drugi w zestawie przyklejany) Słuchawka w środku Jakość wykonania jest na bardzo dobrym poziomie tak samo jak jakość dźwięku wydobywająca się ze słuchawek,po po zapoznaniu się z instrukcją połączenie do telefonu albo z drugim interkomem nie sprawuje problemu,tak samo obsługa funkcji urządzenia.Nie testowałem urządzenie w czasie jazdy gdyż na razie nie mam takiej możliwości Testy z jazdy przeprowadzę za 2 tygodnie i pochwale się nimi pod tym postem.Przetestowałem dwa interkomy na odległości ok 200m i nie było żadnego problemu z połączeniem albo jakością dźwięku. Pozdrawiam forumowiczów i mam nadzieje że ktoś uzna moje wypociny za przydatne
yo a mozna to cacko ladowac i jednoczesnie uzywac? oraz wrzucil bys jakies dzialajace foty jak to wyglada na kasku, chodzi mi czy jest bardzo duzy bo sie przymierzam ahhh i najwazniejsze ten interkom pozwla na rozmowe z paroma kierownikami w jednym czasie czy tylko z jednym i sie przelaczasz miedzy kierownikami? pozdro
Ok to wszystko sprawdziłem i teraz objaśniam -Można ładować w czasie używania tylko trzeba najpierw podłączyć ładowanie a potem łączyć się do innych interkomów albo telefonu - Tak interkom działa w trybie konferencyjnym czyli kilka interkomów połączonych ze sobą i wszystkie osoby mogą ze sobą rozmawiać w tym samym czasie (sprawdzone na 6 interkomach) -Bateria starcza na ok 6-7 h rozmów lub słuchania muzyki - Jakość muzyki zadziwiająco dobra jak na taki rodzaj urządzenia,wiadomo słychać wiatr ale podczas rozmowy wszystkie zewnętrzne hałasy są tłumione słychać tylko rozmówcę - Wielkość w porównaniu do mojego kasku Jeszcze jakieś pytania Używam Interkomu głownie do słuchania muzyki i rozmów przez telefon jak na razie sprawdza się pierwsza klasa W lato wybieram się do polski i kuzyn i jego ojciec mają takie same więc będzie można normalnie rozmawiać w czasie jazdy,Ja w tej chwili mam 2 sztuki bo kupiłem dla żony jak by się odważyła kiedyś wsiąść ze mną na mojego Kazika
A laczy sie z innymi interkomami np. Sena? Czy tylko z ta sama marka? Czy niezaleznie jaka marka, wazne zeby byl Bluetooth? Sent from my Swift 2 using Tapatalk
Tak dokładnie jak na razie ok używam ok 6 miesięcy, trochę głośny ale to raczej każdy szczękowy nie jest jakiś wybitnie cichy.Wentylacja nie jest jakaś specjalna i bez pinlocka mocno parował z pinlockiem jest ok.
Dzieki Bo szukam czegos dla polowki na poczatek i chyba wlasnie znalazlem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk