oswietlenie dodatkowe

Temat na forum 'Tuning, Mapowanie' rozpoczęty przez edek, Październik 2, 2014.

  1. edek

    edek Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 8, 2013
    Posty:
    234
    Browary:
    2
    Miasto:
    Nottingham, Beeston
    Motocykl:
    HONDA ST 1100 Pan European
  2. bazi

    bazi Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    292
    Browary:
    28
    Miasto:
    Maidstone
    Motocykl:
    GS 1200
    Mam i dają naprawdę silne światło. Trzy opcje świecenia słabsze, mocniejsze i "stroboskop" .
     
  3. kot

    kot Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2011
    Posty:
    820
    Browary:
    100
    Miasto:
    Vadstena
    Motocykl:
    Yamaha PW 50
    ale to chyba trzeba jak z długimi robić - że gasić, gdy tylko ktoś będzie z przeciwka, no nie?
     
  4. thorwald

    thorwald Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    503
    Browary:
    7
    Miasto:
    Hereford
    Motocykl:
    ER6F, R1150RT, R1200RT
    Rzuc okiem na bikevis.com szczegolnie te:
    http://www.bikevis.com/motorcycle-cree-led-running-lights.html

    Troche drogie ale solidnie wykonane i to LEDy Cree takze... zajebiscie jasne.

    Poczytaj o tym i generalnie poogladaj na yt filmiki, bo ludzie wrzucaja roznice pomiedzy normalnym swiatlem a z dodanymi lampami z bikevis. Uzywasz ich normalnie jako dodatek do normalnych swiatel nie dlugich.
     
  5. edek

    edek Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 8, 2013
    Posty:
    234
    Browary:
    2
    Miasto:
    Nottingham, Beeston
    Motocykl:
    HONDA ST 1100 Pan European
    a takie pytanko to sie pod stacyjkę podłącza czy na jakis przycisk albo inny pipek?
     
  6. thorwald

    thorwald Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    503
    Browary:
    7
    Miasto:
    Hereford
    Motocykl:
    ER6F, R1150RT, R1200RT
    Pod wiazke sie podlaczasz od swiatel. Nie wiem bo jeszcze tego nie mam, ale generalnie maja zajebiste forum gdzie ludzie pomagaja i ponoc instrukcje ktora daja ktora jest bardzo podstawowa, ale nie idize sie pogubic. W kazdym badz razie jak pisalem tam z gosciem od nich mowil, ze nie ma problemu z instalacja ze jest bardzo prosta, a wszystkie kable i laczniki dostajesz w zestawie. Napisz do nich zapytanie. Moze Ci nawet odkopia jakies fotki gdzie mozesz takie swiatla zamontowac w swoim motorze i jakie Ci konkretnie poleca.
     
  7. kostan77

    kostan77 Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    1429
    Browary:
    130
    Miasto:
    London/SW16
    Motocykl:
    BMW R1200 GS
    Ja mam dodatkowe swiatla domowej roboty i sa podlaczone do lampy wpiete pod swiatla mijania jak zmieniam na dlugie to one gasna
     
  8. edek

    edek Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Maj 8, 2013
    Posty:
    234
    Browary:
    2
    Miasto:
    Nottingham, Beeston
    Motocykl:
    HONDA ST 1100 Pan European
    ja bym wolał co by one były cały czas nie tylko przy mijania ale najpierw kupie a potem bede kombinował jak i co, podziekował wszystkim, jakbyscie wykombiowali cos to piszcie, jakies lepsiejsze, albo sposoby mocowania, bo ja planuje do gmoli zamocowac ale jak to bedzie wygladac??? zobaczymy
     
  9. Maku990

    Maku990 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    549
    Browary:
    35
    Miasto:
    Peterborough
    Motocykl:
    KTM
    A jak jest z jakoscia wykonania, bo cena dosc atrakcyjna...zamawiales z Chin?
     
  10. bazi

    bazi Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    292
    Browary:
    28
    Miasto:
    Maidstone
    Motocykl:
    GS 1200
    Tak z chin i wykonane są całkiem niezle
     
  11. nerka

    nerka Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Marzec 8, 2011
    Posty:
    164
    Browary:
    2
    Miasto:
    londyn
    Motocykl:
    Suzuki V Strom 650
    Potwierdzam, dzisiaj je zamontowalem i naprawde solidnie wykonane a efekt daja swietny+ 3 tryby swiecenia!!
     
  12. thorwald

    thorwald Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    503
    Browary:
    7
    Miasto:
    Hereford
    Motocykl:
    ER6F, R1150RT, R1200RT
    Co jest w paczce bo nie moge sie doczytac na ebayu ? Jakis latwy montaz czy trzeba ciac zyly ?
     
  13. Maku990

    Maku990 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    549
    Browary:
    35
    Miasto:
    Peterborough
    Motocykl:
    KTM
    A takie techniczne pytanie...jaka sruba polaczona jest obudowa lampy z obejma mocujaca -chodzi mi o rozmiar gwintu. Pytam bo tez je zamowilem, ale bede musial je troche przerobic zeby podpasowaly, cos czuje...
     
  14. superiwan

    superiwan Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2013
    Posty:
    261
    Browary:
    18
    Miasto:
    HP13
    Motocykl:
    GSX600F ---> TIGER 995 ---> v strom 650
    zamwialem z chin tez, przyszly w miare szybko podlaczalem bezposrednio do bateri z 3 amp bezpiecznikiem i switchem kolo mocowania GPSA, horendalna roznica w nocy, przymocowane do crush barow mam wiec dosyc nisko wiec nikogo nie oslepiam i wlaczone sa caly czas jak jezdze we mgle albo po zmroku. bede w Ace jakos za niedlugo moze nawet dzisiaj po pracy wiec jak ktos chce oblookac to mozemy sie umowic.
     
  15. thorwald

    thorwald Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    503
    Browary:
    7
    Miasto:
    Hereford
    Motocykl:
    ER6F, R1150RT, R1200RT
    Aha czyli kable sa, switch tez, a jakie dlugei te kable ? :p.
     
  16. superiwan

    superiwan Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2013
    Posty:
    261
    Browary:
    18
    Miasto:
    HP13
    Motocykl:
    GSX600F ---> TIGER 995 ---> v strom 650
    kable maja okolo metra switch i gnaizdko kupowalem w maplinie razem z dodatkowym kablem zeby straczylo na wszystkie przylacza okolo dychy wydalem na wszystko
     
  17. bat-gacek

    bat-gacek Kierowca Kosiarki

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    17
    Browary:
    0
    Miasto:
    Bournemouth
    Motocykl:
    Suzuki Vstrom DL650
    ImageUploadedByTapatalk1417470537.243442.jpg
    Ja mam dodatkowe LED do HID H7
    Moze nie pomagaja w rozswietlaniu drogi ale mam nadzieje ze mnie lepiej widac na drodze
     
  18. superiwan

    superiwan Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2013
    Posty:
    261
    Browary:
    18
    Miasto:
    HP13
    Motocykl:
    GSX600F ---> TIGER 995 ---> v strom 650
    moja swinszczyzna :DD sorry ale to z telefonu foto wiec nienajlepsza jakosc
    bike.jpg
     
  19. Maku990

    Maku990 Beztroski Posiadacz

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2013
    Posty:
    549
    Browary:
    35
    Miasto:
    Peterborough
    Motocykl:
    KTM
    Super to wyglada Iwan, naprawde mocno swieci.

    Zastanawiam sie jak podlaczyc bezpiecznik, czy dac osobny na kablu, czy poprostu podpiac sie do jakiegos najmniej obciazonego bezpiecznika w moto...co myslicie?
     
  20. meduzzzz

    meduzzzz Szalony Wulkanizator

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    1727
    Browary:
    4
    Miasto:
    .
    Motocykl:
    .
    jak kupujecie ledy miejcie pewnosc ze jest to xm-l l2 :)
    mam na rowerze i jest lepiej niz w aucie:)
     

Poleć forum

  • O nas

    PolishBikers.com jest internetowym forum skupiającym Polskich Motocyklistów w Wielkiej Brytanii. Istniejemy od 2008 roku i dbamy o to aby nasza strona była przydatnym narzędziem dla motocyklistów do komunikacji, organizowania wyjazdów/zlotów, dzielenia się wiedza na temat zagadnień motocyklowych oraz miejscem do szukania cennych i zarazem przydatnych informacji.
  • Kontakt z Nami

  • Postaw nam browara!

    Administracja ciężko pracuje nad utrzymaniem strony w jak najlepszej formie. Jeżeli doceniasz to co tutaj robimy dla was,możesz postawić nam browara! Dziękujemy i bardzo doceniamy wszystkie dotacje!