Jestem nowa uczestniczka na forum. Krotkie przedstawienie- jezdzilam jako nastolatka czyli 20 lat temu ,potem juz jako pasazer z bratem jego BMW R1200 na podroze po polskich gorach oraz w Europie. W koncu nadszedl czas , kiedy moge zaczac jezdzic sama ... W zwiazku z tym chce nawiazac kontakt z innymi motocyklistami , aby zasiegnac rad oraz przede wszystkim poznac nowych ludzi , z ktorymi mozna bedzie umowic sie na wspolne wyjazdy. Na wstepie , czy ktorys z Was mieszkajacych w Londynie mial przyjemnosc zakupu lub serwisu w sklepie motocyklowym Bill Bunn na South Ealing ? Chce od nich zakupic uzywana Honde , aby wdrozyc sie do jazdy i przygotowac do egzaminu na Cat A , ale przyznam sie ,ze bede potrzebowala pomocy aby ocenic stan techniczny pojazdu. Owszem znam podstawy, ale nie mam w tym az tak duzego doswiadczenia oraz nikogo na miejscu aby mi w tym pomogl. Czekam na Wasze sugestie !! Pozdrawiam serdecznie , Iwona
Czesc Iwona vel Goralka. Mialem stycznosc z Bill Bunn na South Ealing. Rodzinny business od dobrych kilkudziesieciu lat w tym samym miejscu. Bylem raz na MOT I raz na zmianie wentyla i wywarzeniu kola. Ceny w miare przystepne (jezeli mozna takimi nazwac ceny uslug w UK), pracuje lokalnie, to panowie sa elastycni czasowo do moich godzin pracy, przyjacielska atmosfera, chociaz do MOT nie mam zastrzezen, tak wykonanie zmiany wentyla I wywarzenie kolampozostawia pewne watpliwosci… Jednak problem z kolem nie mam, wiec za bardzo nie mam jak ocenic zle ich prace nie znajac sie na tym. Kiedys na oku mialem u nich BMW R850, ale sprzedany byl zanim moglem do jakichs konkretow dojsc. Ostatecznie Yamahe kupilem prywatnie wiec za bardzo nie mam jak ocenic jakosc ich maszyn z drugiej reki. Niestety u dealerow zawsze jest loteria z zakupem uzywanego motocykla. Pracuje nie daleko I czasem moglbym tam zajrzec, ale towarzyszylbym bardziej dla otuchy niz jako skarbnica wiedzy o mechanice motocyklowej.
Dziekuje za odpowiedz PabloCarlos i oferte pomocy. Jezeli jestes na Ealing , mozemy sie kiedys umowic . Pozdrawiam !
CezaaR nie chodzi mi bynajmniej o cele matrymonialne Ale z tego co mowisz to widze, ze szacunek dla Pablo sie nalezy.. ogarnac motor (czyli żonę nr 1 ) oraz 4 inne to jest sztuka !
Witamy Coś ostatnio wysyp na forum nowych ludzi z Londka, za to z mojej ''owczej'' Walii to jakoś nikogo ani widu, ani słychu ... Cholera aż zazdroszczę, że macie większe szanse, by się integrować i spotykać No i tyle - to ja już se wróce do moich owiec ...
Czesc Iwona Fajne przywitanie ... Mozesz wrzucic fotke motocykla, ktory planujesz zakupic? Ewentualnie link do tego dealera?
Hej Kato, Strony internetowej nie moglam zlokalizowac, ale za to są na FB - Bill Bunn Motocycles. Z tego co tam widzialam to maja raczej pozytywne opinie. Ale ja potrzebuje kogos , aby fizycznie sie ze mna tam wybral i doradzil , poniewaz inaczej jest zobaczyc sprzet na zywo. Chce na poczatek kupic Honde CBR125 cc ,aby przygotowac sie do egzaminu . Jestem dosc wysoka -175 cm , wiec ten motor akurat pasuje do mnie pod wzgledem wysokosci i nie jest za ciezki . Maja obecnie dwa na stanie i wybieram sie do nich w nastepna srode, wowczas zasiegne wiecej informacji. Jezeli ktorys z Was, motocyklowych braci moglyby mi towarzyszyc i doradzic w zakupie , bylabym wdzieczna za pomoc .
Ealing to Twoja lokalizacja? Probowalas poszukac czegos na www.autotrader.co.uk ? przy okazji moze odkryjesz innego dealera motocyklow uzywanych w okolicy. Bede w pracy w poniedzialek i wtorek do 15, stamtad rzut beretem do Bill Bunn.